Den stora Tomatsådden!

Idag har den stora Tomatsådden blivit gjord!

Sitter på golvet och har allt jag behöver tillhands!

Det är tomatplantorna till växthuset, odlingstunneln och den inglasade altanen som har såtts. Förra året hade jag ca 40 plantor totalt på dessa tre platser av tomat, gurka och physalis. Idag har jag fyllt mitt pluggbrätte på 96 celler med 8 sorters tomater och två sorters paprika. Min sambo undrade om det verkligen kunde räcka (med glimten i ögat), jag svarade att detta är den första sådden. Tomaterna till friland sår jag i april. Min sambos svar: -Jaha, då så! Han är så förstående!
Man måste ju helgardera sig, tänk om bara ett fåtal gror, trots tomatfröns grobarhet på runt 80%!

Detta har jag sått:

Moneymaker 16 celler
Brandywine Röd 16 celler
Brandywine Gul 16 celler
Ananas 8 celler
Tigerella 5 celler
Sungold 8 celler
Pink treat 5 celler
Principe Borghese 11 celler

Paprika Marconi Rosso 3 celler
Paprika Zlata 8 celler

96 celler, ett frö i varje cell!

Jag har bara använt planteringsjord på påse, ingen såjord denna gång. Så nu kan jag se om grobarheten håller sina procent trots bristen på såjord. Mina tidigare sådder har fungerat bra med bara planteringsjord och jag tycker det är skönt att bara behöva en säck, samt att det är billigare!

Nu är sådden vattnad och har fått ett lock. Jag hoppas det växer upp stadiga starka plantor under växtlamporna så att jag kan få en tidig tomatskörd på mina skyddade växtplatser!


/Mia

Kommentarer

  1. Hurra! Nu är du igång med det stora utomhusäventyret. Eftersom jag känner din sambo förstår jag att han tyckte att det var ovanligt lite ;-)

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Ett potatis experiment

Kallbänk

Min första varmbänk!